Ploče od aluminijskih perforiranih staza za ručni rad

- Jan 27, 2018 -

1.jpg

Arch Studio u Pekingu obnovio je ovu kuću u gradskoj četvrti Dongcheng, dodavajući stubama od perforiranog čelika dizajniranom za penjanje na vrh osjećaju se kao "hodanje u nebo".

2.jpg

"Dio podne ploče izvorne građevine je odsječen, kroz koji su stepenice pretvorene u svjetlosnu zraku koja prolazi kroz sve unutarnje podove", rekli su arhitekti. "Prirodno svjetlo spušta se do podruma kroz krovni prozor i donosi zatvoreni unutarnji prostor u život".

3.jpg

Izrađena od čeličnih profila i perforiranih rukohvata, fokalna stubišta dizajnirana su tako da se uspoređuju s postojećom fasadom od sive cigle.

4.jpg

"Dok hodaju po stepenicama, ljudi se možda osjećaju kao da hodaju po nebu", rekli su arhitekti. "Goli zid od opeke na stražnjoj strani stubišta se čuva i prskaju bijele boje kako bi stvorili mikro-usporedbu novih i starih."

5.jpg

Arch Studio odabrao je bijelu boju kao temeljnu shemu boja tijekom ostatka imovine i koristio drvene "rešetke" za podjelu različitih područja.

6.jpg

"Bijela boja donosi prostor natrag u čisto i apstraktno početno stanje", rekli su arhitekti. "To stvara osjećaj prostranog prostora iskorištavanjem promjenjivih svjetala i otvorenih pogleda."

7.jpg

"Rešetke su razasute po svakom katu i stvaraju razne prostore ponašanja za piće čajeva, gostoprimstvo i čitanje", nastavili su. "Uvođenje rešetki filtrira vid, rasvjetu i poglede, kroz koje omogućuju unutrašnjost da se riješi smetnji i uživa u miru i tišini".

8.jpg

Podrum sadrži ured, dnevni boravak se nalazi u prizemlju i dvije spavaće sobe se nalaze na najvišoj razini. Umivaonici su smješteni na oba gornja

9.jpg

Nedavno Arch Studio je dodao preklopljene zidove na galeriju umjetnika u Pekingu i postavio zakrivljene staklene zidove koji okružuju dvorišta usred bambusa u čajnoj kući smještenoj u jednoj od drevnih četvrti grada.

10.jpg